THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, 16 January 2012

Friends are the sunshine of life :D


Friendship is the golden ribbon that ties the world together

cerita pasal kawan, mesti semua orang ada kawan kan. bak sini bagitahu aku sapa yang takde kawan . aku boleh tolong bagikan kawan. bagi aku seorang yang bergerlar kawan nie orang yang paling penting dalam hidup kita selepas makayah kita. it mean they are in second stage. tinggi kan ? 

kalau kita tengok zaman sekarangg, mesti ade yang lebih pentingkan pakwe/makwe diaorangg daripada kawan kawan. kalau kawan kawan pun sanggup letak bawah, lagikan makayah kita kann. cube bayangkan kalau pakwe/makwe kita hilangg, kita boleh cari lain tauu. tak kisah laa kalau orang nak cakap kita nie playgirl ke playboy and so on. yang pentingg kita tak digelar sebagai seseorang yang lupa kawan. tapi kalau kawan kawan kita yang hilanngg, bolehh ke nak cari lainn ? nak carik yang sebijik sama. bestfriends is better than boyfriends, kawan kawan :)

bila nak kawan tuhh, tak payahlah nak pilih pilihh. tak malu ke orang yang cop kita sombong. nak kawan pun main main pilih. orang yang macam nie sebenarnya dia berlagak macam diva. kan boleh kalau kita kawan jek dengan semua orangg. tak salahkan ? nie bila nampak orang tuh lain macam jek terus cop orang tuh jahat laa tegingg nak mampus, pelik, padangg badi semua, kutuk belakangg. sebenarnya kelainan yang ada di sekelilingg kita boleh menjadikan kita seorang yang matang. tak rasa malu ke nanti bila suatu hari nanti orang yang kita cop bukan bukann tuhh akan tolong kita masa kita susah ? 

sebenarnya nak cari kawan nie lagi susah tauu nak cari pasangan hidup and kadang kadang kawan yang kita rapat sangat sangat pun boleh jadik musuh kita and lupakan kita macam tuh jek. memang lumrah hidup laa kann, kawan kita yang dulu kongsi satu bantal, satu katil, satu selimut semua tuhh akan lupakan kita bila dah kat tempat lainn. maybe dia rase kita nie tak se'bombastik' kawan dia yang lain. hati mamang sakit, tapi ignorekan jek. carik kawan lain yang lebih paham kita. kalau dia boleh carik lain, kita pun boleh.

kawan kawan juga laa yang sebenarnya bawakan kebahagiaan kat kita. boleh buat kita rasa happy bila dengan diaorangg. boleh buat kita lupakan masalah kita yang bertimbun timbun. boleh jadik telinga baik untuk dengar masalah kita, boleh jadik mulut yang berguna untuk beri nasihat kat kita. boleh jadi bahu untuk kita sandarkan bila kita kesedihann. boleh jadik teman gelak bila kita happy. nampak kann ? friend is the most important thing in our life. tanpa kawan hidup kita akan jadi sangat useless.

There are not many things in life so beautiful as true friendship and not many things more uncommon
A world without a friend, what would it be? It would be like a world without water, something you need. Friends are like glass, once broken, they are hard to fix. Keep your friends, as you would keep your water

0 comments: